Boende i Prästgården

I Prästgården (byggd år 1799, 304 kvm, röda byggnaden) finns det 5 sovrum, 2 st duschar med wc, kök, matsal, lekrum och allrum. Prästgården består av 2 våningar. Våning 1, där finns det rum 1 och 2, matsal, lekrum, dusch med wc och kök. Våning 2, där finns rum 3, 4 och 5, allrum och dusch med wc.
Rum 1: 2 st enkelsängar. Rum 2 (familjerummet): en dubbelsäng, en våningssäng, en spjälsäng och ett skötbord. Rum 3: 2 st enkelsängar. Rum 4: 2 st enkelsängar. Rum 5: en dubbelsäng.
Matsalen har plats för ca 20 personer och i köket kan man laga sin mat och det är fullt utrustat med allt som finns i ett kök. I lekrummet finns det leksaker, spel, sagoböcker. I lekrummet finns det också Turistinformation med olika broschyrer på svenska, tyska och engelska. Broschyrerna gäller i olika turistmål i Dalarna och i Hälsingland.
På våning 2 finns det ett stort allrum och där finns det ett biljardbord, soffgrupp med bord och en TV.

Viktigt! Det är inte tillåtet att röka vid Prästgården, däremot finns det en anvisad plats för rökning. Det är också inte tillåtit att ta in djur (hund/katt) i Prästgården på grund av allergier.

Vy över Svabensverks Herrgård och Prästgård

Prästgårdens Priser.

I priset ingår städning och sänglinne + handduk, det gäller om man bokar per person/dygn. Frukosten får man meddela i förväg och om man har specialkost (vego, gluten, laktos och mjölkprotein).

Priser:

Sängplats, vuxen (första dygnet), ingår städning, sänglinne+handduk.
400,00 SEK
Sängplats, vuxen (andra dygnet och tillsvidare)
240,00 SEK
Enkelrumstillägg (person/dygn)
100,00 SEK
Sängplats, barn (4-15 år) (första dygnet), Ingår städning, sänglinne+handduk.
360,00 SEK
Sängplats, barn (4-15 år) (andra dygnet och tillsvidare)
Sängplats, barn (0-3 år) gratis
200,00 SEK

Prästgårdens priser:

Om man bokar hela Prästgården ingår det städning i priset och sänglinne + handduk tillkommer med 60 kr/person. Husbil/husvagn 100 kr/dygn + el 50 kr/dygn, tält 100 kr/dygn.
Incheckning klockan 15.00 och utcheckning klockan 12.00. Extra nätter skall meddelas före utcheckningen.
Betalningen sker med swish eller kort vid incheckningen, ej kontantbetalning.
Vi tar emot dessa kort (vi använder kortbetalaren Izettle):
MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, Maestro

Bankgironummer: 868 - 1835

Priser:

Hyra hela Prästgården (första dygnet), ingår städning och det tillkommer sänglinne+handduk 60 kr/person
3500,00 SEK
Hyra hela Prästgården (andra dygnet och tillsvidare)
2000,00 SEK
Extra säng (ingår sänglinne+handduk)
160,00 SEK
Frukost
75,00 SEK
Husbil och husvagn + el/dygn
150,00 SEK

Innerbilder från Prästgården (B&B)

Här finns bilder från rum 1 - 5, matsal, mysrum/lekrum, kök och allrummet. I varje sovrum finns det garderob, nattduksbord, sänglampor, stolar, matta, spegel och sopkorg.
Rum 1 i Prästgårdens B&B

Rum 1

Rum 1 (änglarummet), här finns det 2 enkelsängar och ett sminkbord med spegel.

Rum 2 i Prästgårdens B&B

Rum 2

Rum 2 (familjerummet), här finns det en dubbelsäng, våningssäng, skötbord med skötbädd och en spjälsäng.

Rum 3 i Prästgårdens B&B

Rum 3

Rum 3, här finns det 2 enkelsängar.

Rum 4 i Prästgårdens B&B

Rum 4

Rum 4, här finns det två enkelsängar och en byrå.

Rum 5 i Prästgårdens B&B

Rum 5

Rum 5, här finns det en dubbelsäng och en byrå.

Matsal

Matsal

Matsal, här finns det 4 köksbord, stolar, kyrkbänkar och piano. Det får plats ca 20 personer runt borden.

Mysrum/lekrum i Prästgårdens B&B

Mysrum/lekrum

Mysrum/lekrum, här finns soffa, stolar, spel, barnböcker, ritpapper+kritor, leksaker. Det finns också turistinformation på svenska, engelska, tyska och broschyrerna gäller i olika turistmål i Dalarna och i Hälsingland.

Kök i Prästgårdens B&B

Kök

Kök, här finns diskmaskin, vatten- och kaffekokare, brödrost, mikro, porslin, bestick, glas, vinglas, formar, kastruller, stekpannor, kyl- och frysskåp, skafferi och städskåp.

Allrum i Prästgårdens B&B

Allrum

Allrum, här finns ett biljardbord, soffgrupp, TV med kanalerna svt1, svtB och svt24.

Bokning, Betalningsvillkor och Regler.

Vid bokning ingår Ni ett bindande avtal med Svabensverks Herrgård (Bed & Breakfast) enligt följande villkor:
 • Bokningen ska ske muntligen eller skriftligen. Ni erhåller efter bokningen en bokningsbekräftelse via e-post som innehåller en sammanställning av vad Ni har beställt samt kostnaden för detta. Betalningen görs upp innan incheckningen till Bed & Breakfast.

 • Betalningen betalas antingen med swish eller kort vid ankomsten eller via bankgiro senast 7 dagar innan ankomsten till Svabensverks Herrgård.

 • Avbokningen ska ske senaste 14 dagar före ankomstdatumet för full återbetalning, sker avbokningen senare behåller Svabensverks Herrgård hela totalbeloppet.

 • Gästen har rätt att disponera boendet från klockan 15.00 ankomstdagen till klockan 12.00 avresedagen. Om gästen är försenad så måste gästen ringa till Svabensverks Herrgård och anmäla förseningen.

 • Bed & Breakfast är avsett för 12 personer.

 • För att boka boende måste gästen vara 20 år, uppfyllande av åldersgräns är ett krav för att få tillträde till boendet.

 • Rökning och medhavande av husdjur är förbjudet. Däremot finns det en anvisad plats att röka på.

 • Det är inte tillåtet att tälta eller använda sin husbil/husvagn eller liknade på Svabensverks Herrgårdens ägor, bara om man har ingått ett avtal och bokat en plats.

 • Du får inte använda rummet till något annat än vad som avtalades vid bokningen (vanligtvis fritidsändamål) och du får inte låta flera personer övernatta i rummet eller på tomten än vad ni uppgav vid bokningen.

 • Du måste vårda rummet väl och följa de ordningsregler, anvisningar och bestämmelser som gäller. Ni ansvarar själv för alla skador, som uppstår på fastigheten och dess inventarier, genom att ni eller någon i ert sällskap varit vårdlös. Överträdelser debiteras med en saneringskostnad.

 • Gästen är fullt ut ansvarig för eventuella skador som uppstår på boendet och dess inventarier. Svabensverks Herrgård har rätt att säga upp avtalet med omedelbar verkan om gästen eller någon i dennes sällskap uppträder störande och/eller begår skadegörelse. Om avtalet sägs upp måste gästen och dennes sällskap omedelbart flytta från boendet utan återbetalning av boendekostnaden.

 • Svabensverks Herrgård har inget strikt ansvar för den egendom som gästen förvarar på rummet, gemensamma utrymmen eller utanför Svabensverks Herrgård eller i byn Svabensverk, där ligger ansvaret på gästen.

 • Nyckel till boendet skall lämnas vid avresan, i annat fall debiteras en avgift för en ny nyckel eller nytt lås.

 • Vänd dig direkt till Svabensverks Herrgårds ägaren vid eventuella fel, störningar eller klagomål. Tänk på att dina möjligheter att få rättelse kan minska om du dröjer med att klaga.

 • Respektera att Herrgårdsbyggnaden (den vita byggnaden) är privatbostad.